Ny tränare hos oss 2019:

Billeruds Golfklubb har gjort klart med ny tränare inför säsongen 2019, ett bekant ansikte som återvänder till oss, vi välkomnar Kristofer Karlsson. En presentation vem Kristofer är finner ni nedan.
Vi vill samtidigt passa på att rikta ett stort tack till Martin Lindén och Sommarro Golf för flera års trevligt samarbete i tränarfunktionen. Vi önskar Martin lycka till som fortsatt klubbchef på Sommarro.

Hejsan, Kristofer heter jag som är ny tränare på Billerud och Forsbacka. Jag tycker det ska bli väldigt kul att äntligen få vara tränare på båda mina ”moderklubbar” även om det var på Billerud allt startade för 18 års sen. Mitt motto med att ge lektioner oavsett nivå är att eleven måste förstå varför förändring behöver ske och ha full förståelse på vilket sätt förändringen ska ske. Missar man någon av de komponenterna kommer eleven inte genomföra förändringen och falla tillbaka till samma misstag som gjorde att man tog lektionen. När vi har lektion vill jag att du som elev ställer det kravet på mig att förklara på ett sätt som du förstår.

För er som inte vet vem jag är följer en presentation:

Jag spelade länge golf på en relativt hög nivå, Sverige-nivå med ett missat Europatour-kval innan jag på ett bananskal hamnade som tränare en säsong på Billeruds GK. Vid det tillfället satsade jag vidare på min golf och pendlade periodvis från min lägenhet i Borås för att ge lektioner, men jag insåg att jag inte hade det där extra drivet som krävs för att ta mig ut i världseliten samtidigt som jag tyckte det var väldigt kul att ge lektioner.

Efter det året sökte jag vidare närmare Borås och fick omgående jobb på Forsgårdens GK i Kungsbacka där jag började som tränarassistent säsongsvis och till slut jobbade jag som idrottsansvarig på heltid med övergripande ansvar för utveckling av juniorer och elitspelare. Men jag gav även mycket privatlektioner och kurser. Efter 3 år på Forsgården sa jag upp mig och jobbade för Golfplaisir på Gran Canaria och jobbade där i 5 månader. Efter denna sejouren jobbade jag en sväng inom Säffle kommun som lärare och hoppade i höstas på Lärarutbildningen där jag läser geografi mot gymnasieskolan.

Nu är jag väldigt taggad på att få vara tränare på båda mina gamla hemmaklubbar och flytta hem närmare familjen. Parallellt med mina jobb så har jag varit väldigt mycket med min syster Jessica Karlsson ute på Europatouren, där jag agerat både caddie och svingtränare de senaste 4 åren.
Jag tycker utveckling är kul oavsett nivå och det är när man ser att polletten trillar ner hos eleven som gör jobbet så roligt. Hoppas vi ses snart!

• Ni kan redan nu berätta för era vänner/familjemedlemmar som ännu inte börjat spela golf att vi kommer ha en intensiv nybörjarkurs söndag 14 april mellan kl. 10.00 – 14.00, anmälan till kansliet på Billeruds GK.
  • Träningar kommer att starta 23 april, inom kort kommer vi att presentera de olika träningsuppläggen.