Börja spela golf – nybörjarkurser 2019

Investera för framtiden! Börja spela Golf på Billeruds Golfklubb!

Är du intresserad av att gå en kurs och ta ditt Gröna kort redan i år, kontakta oss idag så skräddarsyr vi ett upplägg som passar dig/er.
Du ser startdatum för kurserna nedan.
För anmälan och info ring eller maila, 0555-785 054 eller kansli@billerudsgk.se

Du vet väl att du kan använda ev. friskvårdsbidrag från din arbetsgivare till del av eller hela kursavgiften!

Startdatum 2019:

• Kurs 1, intensivkurs söndag 14 april kl. 10-14 (ta med kläder för inne/utomhus samt klubbor om du har det). Uppföljningskurs söndag 5 maj kl. 10.00 – 11.30
  • Kurs 2, intensivkurs uppdelad på 2 dagar tisdag 23 april kl. 17-19 och torsdag 25 april kl. 17-19 (ta med kläder för inne/utomhus samt klubbor om du har det). Uppföljningskurs söndag 5 maj kl. 11.30 – 13.00
  • Kurs 3, intensivkurs söndag 12 maj kl. 9-13 (ta med kläder för inne/utomhus samt klubbor om du har det). Uppföljningskurs söndag 26 maj kl. 10.00 – 11.30
  • Fler datum kommer att presenteras inom kort.

Vill du ha ett privat upplägg, kontakta oss.

Investering första år som ny golfare

• Senior från 28 år 2995:-
  • Senior 22-27 år 2495:-
  • Junior 13-21 år 1495:-

Inkluderar: nybörjarkurs med uppföljningskurs, inkl. teori, kursmaterial, lån av utrustning under kurstiden, spelavgift 2019 dvs. fritt spel på banan + övriga förmåner som medlem.

Vi har lagt upp introduktionen till golf under tre år. Första året går du kursen inkl. spel på banan med fadder för att erhålla handicap. År två och tre fortsätter du spel på banan och träning och du betalar en rabatterade avgift för ditt spel. Du kommer att få chans till vidareutbildning, kom-igång kurser m.m. i detta upplägg. För att erhålla denna rabatt behöver de tre första åren vara i en följd utan uppehåll, och du ska ha Billeruds GK som hemmaklubb. Har du frågor angående detta, kontakta kansliet idag.

• År två erhåller du 50 % rabatt på ordinarie spelavgift Guld
  • År tre erhåller du 25 % rabatt på ordinarie spelavgift Guld

Utbildningens innehåll:

• Introduktion till golf.
    • Golfens grunder och diverse olika slag
    • Kunskap om utrustning
  • Kännedom om golfvett & regler.

För att erhålla handicap (och Grönt Kort) gäller:

• Fortsatt egen träning och spel på banan med erfaren golfare/fadder.
    • Klara av 18 poäng från gul/svart markering (150 m pinne/tee 43 på alla korthål) vid ett tillfälle, eller 14-17 poäng vid två tillfällen. Det går även att “spela upp” från andra tees.
  • Kom in med scorekort till kansliet så justeras ditt handicap till 54.

Efter du uppnått handicap 54 (och Grönt Kort) så fortsätter din golfresa med träning och spel för att bli bättre och sänka ditt handicap, ta gärna hjälp av vår tränare i din utveckling.

Poängräkning från Gul/svart (150 m pinne)

• 7 slag = 0 poäng
  • 6 slag = 1 poäng