Custom-fitting


Funderar du också på nya klubbor? Då är det dags att fundera på att göra en custom-fitting relativt omgående. På grund av rådande världsläge är det lite längre leveranstider än vanligt vilket innebär att klubborna levereras på 3-4 veckor just nu. Så om man beställer i mitten av april kommer klubborna i början av Maj. 
Jag har investerat in trackman som är en maskin som har två radar som mäter upp exakt allt man kan tänkas behöva för att optimera sina klubbor. 
Hur går en custom-fitting till?
Först så kollar jag hur du slår med dina egna klubbor för att få en uppfattning om vilket typ av skaft du ska ha och vad vi har att jobba med. Jag ser ingen mening att lägga ner flera tusenlappar på något som inte hjälper spelaren tillräckligt mycket och förklarar hela tiden skillnaderna. Efter det tar jag fram ett par klubbor från de märkena som önskas. I slutändan avgörs det alltid vid den personliga smaken och känslan för klubborna. Antingen väljer man väldigt lättspelade klubbor för att maximera längd och stabilitet, förlåtande klubbor med skön känsla och kontroll i eller klubbor som helt enkelt proffsen spelar med för maximal känsla och kontroll. 
Varför ska man göra en custom-fitting? 
Vissa skapar faktiskt en felaktig teknik på grund av felaktig utrustning. Oavsett vilken nivå man spelar på så är det viktigt att ha rätt grejer just för DIG. Ibland gör man det onödigt svårt för sig med svårspelade klubbor, för tunga skaft eller för ”fladdriga” skaft som stjälper dig istället för att hjälpa dig. Det är också en skön känsla att veta att klubban är rätt för en själv. Visserligen försvinner ursäkten på materialet om det ändå går fel men det kanske man kan ta. 
Vad kostar en custom-fitting och klubborna?
En utprovning kostar 500 kr. Om man beställer klubbor kostar utprovningen ingenting. Ett järnset börjar på ca 6000 kr och kan som mest kosta ca 15 000 kr. En driver ligger runt 4500 upp till ca 6000 kr. 
Vilka klubbmärken kan jag köpa? 
Jag har tagit hem demoklubbor från Callaway, Cobra och Titleist. 

Hur bokar jag in?
Skriv eller ring till 0703597588 eller maila kristofferkarlsson@live.com för att boka en tid.