Lokala regler & VGDF regelkort

Lokala regler Billeruds GK 2019

Värmlands Golfdistriktsförbunds  Regelkort 2019 gäller med följande tillägg:

1. Out of Bounds, Regel 18.2

De vita stolparna för el-staketenhål 2 och 3 samt på hål 6, 7 och 8 definierar gränsen för out of bounds.

• Elstaket hål 2, 3, 7 och 8

Stängseltrådarna befinner sig här utanför banan och ger därför ingen lättnad.

(Ordningsregel:hål 7 och 8 är det förbjudet att gå in i out of bounds området!)

• Elstaket hål 6

Om en spelares boll ligger på banan inom två (2) klubblängder från elstaketet som visar gränsen för out of bounds på hål 6 får spelaren utan plikt ta lättnad enligt regel 16.1 och då som referenspunkt använda den punkten som är två (2) klubblängder från staketet och är på samma avstånd från hålet.

2. Pliktområden, Regel 17

• Pliktområden hål 1 och 5 gräns mot väg

Asfaltkantenuppfartsvägen utgör gräns mot vägen för de markerade pliktområden som finns längs vägen på hål 1 och hål 5. (Vägen är oflyttbart tillverkat föremål).

För boll som har sista skärningspunkten in i pliktområdet vid asfaltkanten skall, om man väljer Lättnad i sidled, referenspunkten tagas på den motsatta sidan av pliktområdet på samma avstånd från hålet som sista skärningspunkten.

• Omarkerade diken/dammar

Omarkerade diken/dammar är röda pliktområden. Gränsen till ett sådant område definieras av där marken bryter av ned mot pliktområdet.

• Droppzon hål 2

Om det är känt eller så gott som säkert att en boll ligger i det röda pliktområdet efter greenhål 2 får spelaren ta lättnad enligt Regel 17.1d eller, som ett extra alternativ med ett slags plikt, placera en boll på den utlagda utslagsmattan, vilken utgör Droppzon

• Diken mellan hål 8 och 9 samt mellan hål 15 och 16

Om det är känt eller så gott som säkert att en boll ligger i det röda pliktområdet mellan hålen 8 och 9 respektive mellan hålen 15 och 16 får man, om man väljer Lättnad i sidled enligt Regel 17.1d (3), taga referenspunkten på den motsatta sidan av pliktområdet på samma avstånd från hålet som sista skärningspunkten.

3. Mark under arbete, MUA, Regel 16.1

• Berg i dagen och jordfast sten på en finklippt del av spelfältet samt området inom ett scorekort därifrån, är mark under arbete.
  • Skador i bunker såsom blottade stenar, gropar eller fåror förorsakade av rinnande vatten är mark under arbete. Inverkan av skador orsakade av rinnande vatten på spelarens stans är inte störande inverkan enligt denna regel.
  • Myrstackar på spelfältet är mark under arbete varifrån spel är förbjudet. Spelaren måste ta lättnad, utan plikt, enligt Regel 16.1.
  • Dräneringar täckta med öppen jord / nysått är mark under arbete. Inverkan enbart på spelarens stans är inte störande inverkan enligt denna regel.

4. Oflyttbart tillverkat föremål, Regel 16.1

• Skydd av unga träd

Om ett träd, som identifierats med stödpinnar eller orange markering påverkar spelarens stans eller området för hans avsedda sving måste bollen lyftas och utan plikt droppas i enlighet med den procedur som föreskrivs i Regel 16.1 (onormala banförhållanden).

Bollen får rengöras när den lyfts enligt denna lokala regel.

• Avståndsmarkeringar

Alla avståndsmarkeringar, inklusive gul-svarta 150-meterspinnar, är oflyttbara tillverkade föremål.

5. Organisk del av banan

Stenmurarnahål 4/18 samt hål 7 är organiska delar av banan Lösa delar får inte tas bort. Bollen måste spelas som den ligger eller förklaras ospelbar, med ett slags plikt, enligt Regel 19.

Plikt för brott mot lokal regel:  Allmän plikt

(Slagspel:  Två (2) slag;      Matchspel:  Förlust av hål)

Tillfälliga lokala regler anslås vid klubbhuset

Utskrivna Värmlands Golfdistriktförbunds Regelkort 2019 finns i kansliet.

Senaste justering 2019-05-17